Fjording

Hej igen, jag bestämde mig för att göra en fjording till er. Har ju gjort en förut, men den här blev lite mindre och lite rundare haha.
 
På bilderna så är det samma häst x 2 som drar vagnen.
 
Download
 
 
 
 

Bilder från dagens spelande

Blev lite spelande idag med, kanske blir det mer senare också.
 
Hanna och Liza hade med sig Myran och Mirre till en ridklubb och red lite dressyr:
 
Efter det så tog de svängen in på ridbanan bredvid deras gård där det stod en hoppbana uppställd, de hoppade några gånger var innan de gav sig för dagen.
 
 
Myran fick ju föl, som jag aldrig tror att jag la upp några bilder på? Låt mig presentera Leia, u: Myran e: Mirre
 
Nu har hon blivit stor och nu har inridningen påbörjats, jag orkar inte skriva om hur det har gått, tror bilderna talar för sig själv haha:
 
 
Det var allt för nu :) kommentera gärna!

Pictorial

Fick förfrågan om en liten tutorial kring hur jag ritar tyglar.
Jag använder MS paint så det blir oftast inte så jätte snyggt när jag ritar. Äger en ritplatta och har PS men orkar sällan dra igång det bara för att rita tyglar till sims bilder haha :)
 
Hur som helst. Nu tog jag en enkel bild, från sidan sett så det är enkelt att rita och förklara.
(tryck på bilderna för större)
 
    
 Jag använder mig av kurvlinjen. (se bild ett) Beroende på bild så får man anpassa tjockleken av linjen för att det ska passa, på den här bilden passade tjocklek två. (Se bild två.)
 
      
Jag drar sedan linjen från bettringen till manken / handen beroende på bild. Sedan drar jag linjen nedåt och försöker att få det att se ut som att den hänger mot marken på ett naturligt sätt, vilket oftast är att den har den djupaste delen strax framför bogen. (Se bild tre.) På bilder där en ryttare rider med spänd tygel blir det så klart inte så mycket båge på tygeln. Om jag är någorlunda noga så brukar jag även dra en extra linje från bettringen till ca mitten på tygeln för att den ska få en tjockare del, vilket många tyglar har. Även för att tygeln ska se lite mer naturlig ut på bettet. (Se bild fyra och fem) Ibland ritar jag även dit ett slarvigt litet spänne framme på tyglen för att det ska se verkligare ut. (Se bild sex och sju.) Då använder jag färgblandaren och kopierar fägen från för exempelvis bettet för att få en bra färg på spännet. Så gör jag! Väldigt enkelt, även om resultatet inte är det bästa så duger det för mig. Hoppas att det här är användbart för er.
 
 
 
 
Så här blev det på avstånd:
 
       
 
P.s, glömde att rita motsvarande tygel på andra sidan halsen, men jag använder samma sätt för att rita den.
 
 
 
 
 

mitt spelande (igen)

Jag har inte haft någon lust att göra någon häst ikväll, ska försöka få ihop något under helgen till er iaf.
Ikväll har jag byggt en terrängbana till mitt spelande. Filmade lite medan Liza hoppade Mirre på banan, den här filmen blev inte fullt så illa som den förra (fortfarande inte bra)
 
(glöm inte att kryssa i HD på filmen!)
 
 
Tog även en del foton som ni kan få se:
 
 
(tryck poå bilderna för större version)
 
Det var allt för nu! :)

En kortfilm

Hej mina läsare! Har gjort en kort, ganska halvdan film med mina hästar. Den är ca 3 minuter lång.
Tyvärr är det en hel del lagg i filmen då min dator inte är av bästa sorten, varje gång jag startar kameran i spelet så laggar det som tusan. (Laggar inte så när jag spelar annars som tur är) 
Jag har inte skrivit något i videon, utan bara lagt upp lite diverse videor med varje häst. När videon hoppar till en ny häst så har jag lagt ett foto på kommande häst i två sekunder för att man ska förstå att jag visar en ny häst.
 
Kvalitén suger också, jag råkade göra bort mig och radera ett par av videorna innan jag hann spara ner en HD version så ni får stå ut med att det är suddigt tyvärr :(
 
 
 
Musiken är INTE anpassad för videon, passar väll inte alls ihop egentligen men det är en av mina favoriter så jag tog den istället för att videon skulle vara tyst. Tycker ni inte om mysiken kan ni bara stänga av ljudet ;)
 
Kommentera gärna åsikter, men var snälla, jag vet att videon är kass haha

Mitt spelande

Så har jag byggt mig en ny gård igen, tröttnar alldeles för snabbt på mina gårdar.
 
 
Blev hyffsat nöjd så kommer nog spela på den här gården ett tag :) 
 
Bjuder även på lite bilder från hoppning med Mirre, och en bild med Aurora:
 
 
Orkar inte skriva så mycket om det hela men fråga gärna i en kommentar om ni undrar något :)

Tillökning

Hej igen! Fortfarande sjuk så det blir lite sims spelande idag med.
Har nu sålt min fina Lana, inte ofta jag har beslutsångest i spelet men just henne tyckte jag väldigt mycket om. Hon hade nästan bemästrat både hoppning + galopp så det var lite tråkigt att göra sig av med henne. Nåja.
Nu väntar vi tillökning igen, det var därför jag behövde sälja Lana. Den här gången är det Mirre som har betäckt Myran. Ska bli väldigt spännande att se vad det resulterar i! Här får ni en bild på en högdräktig Myran i hagen tillsammans med tidigare avkomman Aurora, som nu är tre år gammal. De andra två bilderna är på Myran i all sin dräktiga skönhet haha :)
 
  (tryck på miniatyrerna för större bild)
 
Nu har även Liza varit iväg och tävlat gamle hingsten Lazuli i en terrängtävling. Hon tog det inte på största allvar eftersom han börjar bli gammal, men de slutade ändå på en första plats.
 
 
Under tiden så höll Hanna på att greja hemma i stallet. De har normalt en tjej som kommer och hjälper dom med stallsysslorna om dagarna (mot betalning) men då hon är bortrest så sköter tjejerna det själva. 
Efter mockning och övriga sysslor så lät hon Aurora springa av sig inne på deras lilla galoppbana. Hästen har haft så mycket energi på sista tiden så hon tyckte att det var en bra idé. 
 
 
För övrigt så hoppade Hanna med Artano lite under dagen, träning inför en kommande tävling. 
 
Artano fick även ägna några timmar i deras hingst hage då ett brunstigt sto i stallet bredvid fick honom att bli lite tokig haha.
  Han var lite grinig över att behöva stå där alldeles ensam.
 
Och Mirre var lika vacker som alltid
 
Fölbilder kommer kanske senare idag, annars kommer de senare i veckan. 
Tack för att ni kikade in, kommentera gärna åsikter! :)
 

Hannoveranare

Hej igen, ja är man sjuk så blir det mkt sims spelande på en dag haha :)
Gjorde en hannoveranare åt er. Hingst, vänlig, smidig och ett geni.
Han är lite större än vanlig häst i spelet, mäter 178 cm i mankhöjd.
 
Fin häst som säkert skulle funka bra som hopphäst.
 
Download
 
 
 
 
 
Tyvärr inte helt säker på vad som följer med (utrustning)

Mitt spelande

Bjuder er även på en bildbomb från mitt spelande. 
 
Börjar med att visa när Hanna longerade och sedan körde Artano. Han är hennes älskling, den hon tävlar mest i dressyr med och som bara blir bättre och bättre. Han är sju år gammal och har nog flera år kvar att tävla om allt går väl. 
 
Hanna började dagen tidigt med att göra Artano i ordning för longering, detta för att få honom att slappna av och mjukna upp lite innan körningen. Hon kör honom ganska sällan men anser att variation är bra för honom.
 
(tryck på bilderna för större version)
 
Efter ca fyrtio minuters lugn longering så selade hon honom och körde sedan inne i den lilla skogsdunge de har bakom gården, där de för tillfället håller på att göra i ordning en terrängbana.
 
Under dagen så hade Liza fullt upp med stalls sysslor, när kvällen kom så hoppade hon upp barbacka på Lazuli, gammel hingsten på fjorton år, och tog en kort tur i skogen. De tog vägen förbi ett av hindrena på terrängbanan som var färdigt och kunde inte låta bli att hoppa lite.
 
 
Efter att Hanna var klar med Artano så tog hon en sväng med Mirre inne i ridhuset. Han har varit lite bråkig på sista tiden så hon lät rida honom i form och även hoppa några hinder för att få honom att släppa loss lite. Det blev en dell bock språng. Efter ridpasset så upptäckte hon att hans träns höll på att gå sönder så hon tog fram ett gammalt, men han klädde lika fint i det. (se sista bilden)
 
 
 
 
 
Efter att han bråkat av sig så kändes han lugnare, för stunden iaf. Det var allt för nu, kanske fyller på med fler bilder senare.

Mina hästar

En liten uppdatering igen på hur mina hästar (och ryttare) ligger till just nu. Detta är då alltså vad de har vunnit och hur de ligger till i träningen. 
 
Börjar med tjejerna:
 
Liza Berocci
 
 
Hanna Aspholm
 
 
Hingstarna:
 
Lazuli Berocci
(tryck på bilden för större)
 
Mirre Aspholm
 
 
Artano Aspholm:
(tryck på bilden för större)
 
Stona:
 
Lana Berocci:
 
 
Myran Berocci:
 
 
Aurora Berocci
 
 
 
Det går framåt med hästarna, Aurora ska starta sin första tävling idag vilket ska bli spännande.
Lana kommer möjligtvis bli till salu framöver då jag behöver plats i stallet, skulle du vara intresserad (då vill jag helst att hon ska användas som tävlingshäst eller avlingssto) så kan du kommentera under. 
Om det är något ni undrar över kring mitt stall och mina hästar så är det bara att fråga! 
 
 
Så här ser min nuvarande gård ut:
 
 
 

Shettis

Gjorde efter de förra två även ett shettis sto (ser väll mer ut som en shettiskorsning dock). Inte bästa shettisen jag har gjort men tyckte ändå hon blev lite söt.
Mäter 130 cm i mankhöjd.
 
Download
 
 
 
 
 
 

Okänd ras

Hade först tänkt mig göra något i stil med Shire hästar, men det blev det inte alls :/ vet inte vad man ska säga att dessa är för ras utan det får ni gärna lista ut själva om ni laddar hem dom :) Gjorde hingsten (den bruna) först och utgick ifrån honom när jag gjorde stoet, enda skillnaden är att hon är något mindre.
 
Stora hästar, hingsten (bruna) mäter ca 186 cm medan den vita mäter ca 183 cm
 
Hingsten: Download
 
 
 

Stoet: Download
 
 
 
Lite bilder på båda tillsammans + en bild bredvid en random sim så att ni kan få ett grepp om hur stora de är.
 
 

Hej!

Vill bara säga till mina trogna läsare att jag tycker det är jätte kul när ni frågar om ni kan beställa en häst, MEN då jag inte alls vet om / när jag kommer att ha tid att spela under hösten så tar jag tyvärr inte beställningar som det ser ut just nu. När jag känner att jag har möjlighet så kommer jag skriva ut det klart och tydligt och då kommer det nog vara först till kvarn som gäller! Är idag sjuk så kommer försöka göra minst en häst under kvällen som kommer dyka upp senare.
 
Tack alla för att ni är inne och kikar!
 
 
P.S
Glöm inte att kolla igenom mina kategorier till vänster, kanske finns det någon häst som jag redan gjort för länge sedan som skulle falla er i smaken?

Körning

Ville bara tipsa om att man kan med hjälp av poseplayer låtsas att man kör sina hästar.
Tog idag lite bilder på två av mina hästar (Lana och Myran)
 
 
För att ladda ned körutrustning så finns det här:
http://lakesidesaddlery.weebly.com/driving-equipment.html
 
Själva selen och tränset finner ni här:
http://equus-sims.com/forum/viewtopic.php?f=161&t=31 lite längre ner på sidan
 
Det var bland det roligaste jag visste förr när jag höll på med hästar IRL, så alltid kul att låtsas att man kan köra i spelet med :)

En connemara

Som jag sagt tidigare så tar jag sällan beställningar, speciellt framöver då jag inte ens är säker på att jag kommer att ha tid att spela sims alls i höst.
 
Hur som helst, nu har jag gjort en liten beställning på en connemara.
Hingst
Lydig, vänlig och smidig.
148 cm i mankhöjd
 
Download

Gjorde även som så att jag gjorde en större variant på 159 cm ifall någon vill ha honom som häst.
Den kan ni ladda ner här:
 
Download
 
 
 
 

Bilder med poseplayer:
 

Poser

Hej! Idag tänkte jag att jag kunde göra ett litet inlägg med information om var man finner diverse poser för häst och ryttare. Använder själv enbart poser för att få leka att jag rider dressyr med hästarna i spelet, och om jag möjligtvis vill låtsas att de tävlar i galopp och vill ta bilder, eller att de är ute och kör med hästarna.

Dressyr
Tänkte att jag börjar med min personliga favorit, dressyr poser! Det finns många många sidor där ute med dressyr poser men jag tänkte att jag bara länkar ett par stycken:
http://equus-sims.com/forum/viewtopic.php?f=186&t=7936
 Med poser så som denna:
 
Några få dressyr poser:
http://equus-sims.com/forum/viewtopic.php?f=186&t=7698
Dressyr för både ryttare och häst (obs, bläddra ner en bit!)
http://equus-sims.com/forum/viewtopic.php?f=186&t=6740
 
Diverse poser, bland annat dressyr:
http://illusion-equestrian.weebly.com/poses-ii.html
 
 
Hoppning
Även här finns det så klart många sidor som jag inte länkar, men tror ni kan klara er på de som finns här:
http://equus-sims.com/forum/viewtopic.php?f=186&t=7999
(lånad bild)

Fälttävlan (obs, bläddra förbi western poserna)

Western
Massor av western poser:
 
Bråkiga hästar
Kom inte direkt på någon bra titel till detta, men här finns iaf lite diverse poser för bråk och bus:
Diverse poser, så som bockning:
 
Barock och damsadel
Lite poser med barock och poser för att sitta i damsadel:
 
Barock (häst)
 
Övrigt / körning / galopp
Kusk poser, för finkörning:
 
Lite poser för islandshästen (gångarter)
 
Uppställning av häst / visning av häst:
 
Galopptävlings poser för både ryttare och häst:
 
Betäckning (ganska långt ner på sidan)
 
Sto och föl poser (integrerande poser)
 
Hovslagare / att bli skodd bilder (långt ner på sidan)
 
Ryttare, Dressyr hälsning och diverse andra
 
Diverse poser, bland annat liggande häst (sovande)
 
Så det får nog duga för stunden. Har INTE laddat hem alla dessa, så kan inte lova att alla funkar.
Lycka till!

Lite bilder från mitt spelande

Ja då var det dags för en liten bildbomb igen :)
Först är det lite bilder från när Hanna hade med hingstarna Lazuli och Artano på dressyr tävling. Båda gick medelsvår, tyvärr var Artano väldigt het och gick under handen hela tiden.
 
Sedan bjuder jag på lite föl bilder, lilla tillskottet Aurora, e: Lazuli u: Myran.
Först när hon är bara någon vecka gammal och sen lite bilder från när hon är några månader och fick prova på lite lätt löshoppning.
 
Sist får ni lite bilder från när Liza hoppade med Artano och lite bilder från stallet på de andra hästarna.
 
 
 
Hästar jag har just nu:
Myran, sto.
Aurora, sto. (unghäst)
Lana, sto.
Mirre, hingst.
Lazuli, hingst.
Artano, hingst.
 
Det var allt för tillfället

Hingst

Gjorde en hingst, arab- korsning eller nått.
Blev själv väldigt nöjd med honom. Hög hållning och luftiga steg!
(glömde ändra egenskaper på honom, så det får ni fixa själva)
 
Download
 
 
 
 
 

simshorses.blogg.se

Hästar till sims 3, ponnyer och stora hästar.

RSS 2.0