En liten häst

Go kväll!
 
Har gjort en liten häst till er idag, en sabino färgad liten tjej. Hon har egenskaperna geni, modig och smidig.
Hon mäter i spelet 156 cm i mankhöjd.
 
Download
 
 
 

Och för den som inte vill ha hästen men gärna vill ha pälsen så har jag gjort en separat uppladdning för den här:
 
Download

Info om mina hästar

Hej igen!
 
Då var det dags för info om mina hästar igen :)
Har sex stycken men skriver nu om fem då det ena stoet är till salu, så jag räknar inte längre henne som en i stallet. Funderar på ett fux sto, därför ska Vienna säljas.
 
Hur som helst, skriver snabb info om hästarna och lägger upp foton på var och en.
 
Börjar med mina hingstar:
 
Storm Berocci
 
Arabiskt fullblod
10 år 
Har bemästrat både hoppning och kapplöpning i spelet och är just nu inne i toppen av sin karriär.
En avkomma.
 
 
 
 
 

Figaro Berocci
 
Arabiskt fullblod
4 år
Färdighetsnivå 6 på hoppning och 7 på kapplöpning
Inga avkommor.
E: Storm Berocci  U: Fiona Berocci
 
 
 
 

Muscat Berocci
 
Arabiskt fullblod
9 år 
Färdighetsnivå 7 på hoppning och 6 på kapplöpning.
En avkomma.
 
 
 
 


Mina ston:
 
Fiona Berocci
 
Arabiskt fullblod
9 år 
färdighetsnivå 9 på såväl hoppning som kapplöpning
En avkomma.
 
 
 
 


Lapin Berocci
 
Arabiskt fullblod
2 år
Färdighetsnivå 7 i hoppning och 6 i kapplöpning (Föddes med det då föräldrarna hade så pass hög nivå)
E: Muscat Berocci U: Vienna Berocci
Inga avkommor
 
 
 
 
 
Det var de jag har just nu. 
Fråga gärna i kommentarerna om ni undrar något :)

Frieser

Idag har jag gjort en frieser, gjorde en för länge sedan som såg ut så här:
 
 
Detta var innan jag började använda mig av alla de sliders som jag har idag, så kände att jag ville göra en ny variant.
Pälsen är relativit enkel, svart med lite gråa toner. 
 
Ett sto, lekfull, snabb och lydig.
 
Download
 
 
 
 
Kommer kanske upp ett inlägg senare också, annars får ni ha en bra dag! :)

Ett kort inlägg

Vill bara be er, mina kära läsare, att om ni frågar något i en kommentar så var så specifik som möjligt! Om ni skriver "jag kan inte få in en jacka i spelet" (bara ett exempel) så är inte jag mycket till hjälp. Jag har ingen aning om vad det är som är fel om jag inte vet vad det är för fil, var problemet uppstår och om ni ens har allt som behövs för att kunna ta hem den där jackan. 
Är det en .package fil så måste ni ha en speciell mapp. Ibland är det så enkelt som att ni försöker ta hem något som behöver ett expansions paket som ni inte har, och att det är därför som det inte fungerar.
 
Vad det gäller saker som ni letar efter, jag har länkat i stort sett ALLA sidor jag känner till under fliken "länkar till nedladdnings sidor", där hittar ni det ni letar efter så vida det inte har funnits på det gamla equus forumet. 
Jag är en vanlig människa som spelar sims för att det är roligt, jag sitter inte och letar upp saker åt andra i timmar när jag antagligen redan länkat sidan det finns på. 
 
Är det ändå något ni inte hittar så gör som jag alltid har gjort- GOOGLA. Jag har hittat 90 % av allt jag länkar här genom av att jag från början har googlat. Det är inte svårare än så :)
 
Jag menar inte att låta arg, men ibland känns det hopplöst när jag får kommentarer där det låter som att ni tror att jag är någon allsmäktig människa som kan allt om sims haha. Jag gör verkligen inte det, jag har bara syltat in mig lite extra i spelet för att jag tycker att det är roligt helt enkelt.
 
Så, fortsätt gärna att ställa frågor i kommentarerna, MEN var specifika. Föreställ er att det ni frågar mig är något ni själva skulle ha kunnat svara på om någon annan frågade er det.
 
Ha nu en jätte bra helg alla! Kramar

Bygga terrängbana

Hej igen! Idag tänkte jag gå igenom lite hur jag bygger mina terränghinder.
Det första jag tipsar er om är att använda referensbilder på riktiga hinder om fantasin tar slut, för exempel:
 
     
 
Det går egentligen att bygga vad som helst som hinder när det kommer till fälttävlan, så det är bara fantasin som sätter gränser!
Jag kommer göra två olika typer av tips här, jag börjar med hinder som hästarna faktiskt kan hoppa i spelet och sedan visar jag även hinder som man behöver använda poseplayer för att ta bilder med.
 
Jag kommer använda mig av en del nedladdade saker, tyvärr så är en del saker sånt som jag inte har en aning om var jag har hittat dom, förhoppningsvis har ni liknande saker som ni kan använda er av.
Det som är bra att ha för att kunna följa den här tutorialen är det här:
 
Osynligt hinder (Två varianter), den första här syns knappt alls. Bläddra ner en bit på sidan för att hitta nedladdningen:
http://equus-sims.com/forum/viewtopic.php?f=188&t=7025
Sedan finns även den här varianten där man ser två flaggor. Detta är bra att ha då det är lättare att klicka på hindret för att hästen ska kunna hoppa, även lättare att flytta i byggläget:
http://www.thesimsresource.com/artists/BlooMbLURR/downloads/details/category/sims3-objects-furnishing-pets/title/invisible-horse-jump-obstacle-build-your-own./id/1117397/
 
Sen använder jag mig mycket av det här verktyget för att kunna sätta ut saker i valfri höjd:
http://modthesims.info/d/428179
Där står också hur den fungerar :)
 
Jag börjar med att visa er ett exempel på ett enkelt stock hinder. 
Börja med att slå på fusket "moveobjects on" så att ni kan placera saker hur ni vill.
Det jag använder mig av här är sakerna på bilden nedan:
 
 
Har ni inte stockarna på bilden eller pelarna så kan ni använda er av ett staket eller valfria saker. 
Så här placerar jag det osynliga hindret tillsammans med två av de små extra plattformarna. Placeringen av plattformarna avgörs helt beroende på vad som ska placeras ovanpå dom. Ett tips är att hålla ner "alt" knappen när ni flyttar saker för att få dom mer exakt där ni vill ha dom.
Sedan höjer jag plattformarna tio cm. Avståndet under kommer inte att synas senare då jag kommer att placera ut lite växter där. Jag placerar en stock på varje plattform och flyttar tills det ser bra ut.
  (Plattformarna syns bara i byggläget, det kan vara bra att känna till)
Nästa steg är att ta de andra plattformarna och höja dom så att nästa stock hamnar ovanför de som är placerade i hindret redan. Ca 55 cm fungerar i det här fallet. När jag höjt två plattformar till 55 cm och satt varsin stock på dom så flyttar jag sedan in dom i hindret så att det ser ut så här:
Sedan placerar jag pelarna vid varsin ände av stockarna, då ser det ut som att stockarna sitter fast i något.
Nu är det här redan ett fullt fungerande hinder, men är man som mig och vill att det ska vara vackert och naturtroget så är det bra att måla marken i någon form av jordig nyans och placera ut lite växter runt hindret. Så här blev mitt resultat:
 
Nästa hinder är den typ där hästen springer ner i marken och sedan upp igen, då hästarna inte kan hoppa på det sättet så brukar jag göra som så att jag sänker marken ca en meter i spelet, målar marken så det ser ut som någon typ av sten eller lera och sedan har ett hinders avstånd innan jag höjer marken igen. Nere i det hålet placerar jag sedan ut ett stockhinder, vatten hinder eller vad jag nu känner passar.
Här har ni lite bilder på hur jag menar:
Pilarna ritade jag dit för att ni ska se sänkningen och höjningen lite bättre. Viktigt är att kanterna inte blir för branta så att hästen klarar att springa ner och upp. 
Måla sluttningarna i passande underlag, släng dit buskage och / eller stenar och det kan se ut så här:
Ju mer växter desto bättre, tycker jag iaf :) 
 
Nästa är åt motsatta hållet, uppför en slätt och upp på en plattform. Detta gör att hästen går ner i skritt innan den springer mot hindret, vilket faktiskt känns lite mer verklighetstroget ibland. Höjden på kullen är valfri, gör den åt det branta hållet så det ser lite mer dramatiskt ut. (Inte för brant dock.)
Viktigt att tänka på är att det finns tillräckligt med plats för ett hinder och ett par rutor till för att hästen ska kunna ta satts , om det blir för kort och ni ändå placerar ut det så kommer antingen hästen att springa i luften eller så kommer den inte att hoppa det överhuvudtaget.
 
 
 
Den här plattformen är 21 rutor, här kan en häst ta sig upp, hoppa och ta sig ner igen.
Detta är kanske inte det snyggaste hindret, men även här går det att dekorera så att det ser häftigt ut. Sätt ut en mur runt om och lite växter och det kan se ut så här:
 
Sedan kan man även använda sig av murar för att göra hinder, tänk på att ni måste placera ut murarna innan ni placerar ut hindret. Det går inte att korsa föremål med murar / väggar men det går att korsa murar med föremål ;)  ta det helt osynliga hindret och mät ut avståndet och bygg två murar på det här sättet:
  
De röda pilarna på första bilden visar var själva "hindret" är. Lite innan det kommer hästen att hoppa ifrån.
Ja, jag visar ingen dekorerad version här, tror ni förstår vid det här laget.
 
Sedan övergår jag till att visa lite exempel på hinder som man kan bygga för att sedan med hjälp av poseplayer kunna ta snygga bilder. Detta är alltså hinder som hästen INTE kan hoppa!
(Iaf inte på ett snyggt sätt)
 
Gör en kulle (alternativt ett nedhopp från en annan höjd) och placera ut lite vatten under. Sätt ut ett snyggt staket eller hinder ovanpå kullen och måla på lite snygg terräng. Placera gärna ut lite växter och tada!, med hjälp av poseplayer kan du nu hoppa nedför ett brant hinder! Något man också kan göra om man inte orkar använda pp är att pausa spelet när ekipaget är mitt i luften när de hoppar ett annat hinder, gå in i byggläge och dra sedan häst och ryttare till det här hindret. Placera dom på ett bra sätt och ta en bild, det kanske inte blir så snyggt men det funkar!
 
Exempel på sådant hinder där jag dragit ekipaget från ett hinder till ett annat:
 
Sedan kan man även göra ett liknande hinder som det andra jag gjorde där uppe, gör en försänkning i marken, gör den ca två-tre hästlängder lång så att det finns plats för ett galoppsprång. 
 
Placera sedan ut stockar, stenar, staket eller vad ni nu har i vardera sluttning. Gärna lite vatten också, Då kan ni få ett sådant här resultat:
 
Exempel på liknande hinder jag gjort där jag använt mig av poseplayer för att ta en bild:
 
det var nog vad jag kunde komma på just nu, kom ihåg att använda fantasin! Bara ni har det osynliga hindret så kan ni, bokstavligt talat, använda er av vad som helst för att göra roliga hinder! Här får ni lite exempel på hinder jag gjort som inspiration:
 
(gamla bilder)
        
(nyare bilder) 
 
        
 
Är det något mer ni undrar över så fråga i kommentarerna :) 
 
/ zunk3n
 

Halvblodskorsning

Sista för idag, bjuder på en halvblodskorsning. (Eller vad ni nu själva vill låtsas att det är för ras)
Ett sto, ganska stor, har inte mätt henne men hon bör vara ganska mycket större än vanlig häst i spelet.
 
Förhoppningsvis medföljer utrustningen, men kan inget lova :)
Lekfull, lydig och smidig
 
Download
 
Obs, här har jag även HD päls på, så om ni inte har den nedladdad så kommer hästen inte att vara fullt lika blank. Ni finner mod'en här:
http://lakesidesaddlery.weebly.com/1/post/2013/08/hd-horse-coat.html
 
 
 
Edit, lägger även med här en länk till lite nya poser på equus:
 

Photoshop

Har tagit en hel del bilder på mina hästar både igår och idag som jag redigerat (sönder) i photoshop. Jag är inte särskilt bra på redigering, tycker om att överdriva både färger och ljus/skugga. Lägger upp några bilder jag gjort senaste dygnet.
 
Hope you enjoy~
 
     
 
Tryck på de små bilderna för större version.
 
 

Hej folket

Vill bara meddela om att jag just nu inte kan ladda upp byggnader, önskar verkligen att jag kunde göra det men just nu så låter inte mitt spel mig exportera något annat än husdjur verkar det som. Jätte trist då jag älskar att bygga! Jag skulle tippa på att det är för att jag inte vill uppdatera mitt spel, grejen är den att jag har många gamla nedladdningar som jag inte längre kan hitta någonstans, jag vill inte riskera att dessa ska sluta fungera och därför så uppdaterar jag helt enkelt inte.
 
Det finns hur mycket vackra gårdar som helst där ute, så jag tror nog att det får gå ändå :)
 
Kan tipsa om den här sidan:
 
http://equus-sims.com/forum/viewtopic.php?f=339&t=7796
 
Där finns det lite gårdar uppladdade, ni får leta lite bland inläggen.
 
Tack alla för att ni har förståelse!

Hej!

Tänkte bara som en kul grej lägga upp höjden på en del hinder som finns i spelet! De är faktiskt högre än vad man tror :)
 
Det här hindret mäter 123 cm i spelet.
 
Det här hindret mäter (ca) 137 cm i spelet.
 
.
 
Det här hindret mäter också (ca) 137 cm i spelet
 
Det här hindret mäter 110 cm i spelet.
 
Det här hindret mäter 142 cm i spelet.
 
Det här hindret mäter också runt 142 cm i spelet.
 
 
Lägger även upp ett par hinder som är vanliga bland nedladdningar:
 
Det här hindret mäter 158 cm i spelet.
 
Det här mäter 124 cm i spelet.
 
Det här hindret mäter 79 cm i spelet.
 
Det här hindret mäter 137 cm i spelet.
 
Avslutar med detta, ett maffigt hinder som mäter ca 150 cm i spelet.
 
Mätte mest för att jag själv var nyfiken, blev förvånad över vad höga en del av de faktiskt är.
 
Tack för nu :)
 
 

Figaro

Mitt föl Figaro har nu vuxit upp, det firar jag med att bjuda på lite bilder från både när han var liten och nu när han är stor.
 
Enjoy~
 
 
   
 
 
 
 
 
Sen vill jag bjuda på lite bilder där Laura hoppar terräng med Fiona:
 
 
 
Det var allt för idag. Nu kommer jag (troligen) att ha ett spel uppehåll på ett par dagar.
Ha det så bra så länge :)

En väldigt kort film

Blir inga bilder idag, men bjuder på en väldigt kort film på ett par av mina hästar :)
 
lagg beror på att min dator inte tycker om när jag filmar i spelet :)
 

Logga på sina saker!

Hej igen mina läsare, har ett par saker att tipsa er om idag. Vill även tacka er som svarade på mitt inlägg igår, jag kommer att lägga upp svar på de frågor jag fått när jag (förhoppningsvis) kanske fått nån mer fråga.
 
En sida en av läsarna här tipsade mig om i senaste inlägget är den här: 
http://raymondequestriancentre.weebly.com/horse.html
 
Jag blir så glad när någon tipsar om bra sidor som jag missat, tack så mycket Nova :)
Jätte fina schabrak hittar ni där.
 
Sedan vill jag också tipsa er om den här tutorialen där ni kan lära er hur ni kan få in en egen logga i spelet. Jag har precis börjat med detta själv, det var inte alls så svårt som jag trodde att det skulle vara!
Här har ni en bild på min logga på ett nedladdat schabrak och på en nedladdad överdel på sim:
 
På västen så blev trycket något "ihoptryckt", men det får gå ändå :)
 
Här har ni sidan om hur ni gör:
http://198.91.92.153/~equussim/forum/viewtopic.php?f=34&p=111412&sid=174d0e9e51519df0ff7dde5d9a1c396f
 
Jag ska försöka forska vidare i detta, kanske kan jag börja göra skyltar till stal osv. med tiden :)
 
Det var allt för nu, kommer antagligen ett inlägg senare idag med bilder från mitt spelande.

Uttråkad

Är lite uttråkad för tillfället så tänkte att ni kunde få tillfället i akt att ställa frågor till mig i kommentarerna :) Vad som helst, fast helst ang. sims då så klart ^^ 
 
Börjar med en liten lista om mig och hur jag ser på sims, ha i åtanke att det är så här jag ser på sims, jag har inget alls emot hur andra väljer att spela :)
 
* Jag har på senare tid lärt mig att tycka bättre om bilder där man inte väljer poseplayer, just för att jag själv anser att det ger en mer rättvis syn på simmen och / eller hästen i spelet. Enda gången jag själv älskar pp är när jag "leker" att man kan rida dressyr i spelet. Det är svårt att ta fina dressyr bilder utan poseplayer helt enkelt :)
 
* Jag tycker att sims är roligt för att det är ett sätt för mig att skapa på. Att bygga och göra hästar är verkligen stimulerande enligt mig. Hästuppfödning och tävling är också något som får mig att vilja spela, just för att jag inte håller på med hästar irl just nu.
 
* Jag tog beställningar förut för att jag tyckte att det var väldigt roligt att göra saker åt andra, på senare tid så har jag haft svårt att planera min tid och har därför slutat att ta beställningar. Har även märkt att folk har blivit sämre på att visa sin uppskattning, väldigt sällan ser jag att hästar jag gjort faktiskt blir nedladdade / använda. 
 
Det var väll det. Ställ jätte gärna frågor i kommentarerna om ni vill! Eller förslag på vad ni skulle vilja se mig göra i fortsättningen :)
 
Tack!

Ett sista inlägg

Sista för idag, jag har gjort mig en ny gård (igen), som jag blev väldigt nöjd med och tänkte därför dela med mig av bilder på den.
 
Börjar med lite helhetsbilder:
 
    
Här får ni lite bilder från inuti stall och ridhus:
 
Det var det! Hade jag kunnat så hade jag vid det här laget delat med mig av lite av de gamla gårdarna jag spelat på, men då mitt spel krånglar just nu och inte låter mig ladda upp byggnader så kan jag inte det tyvärr.
Slänger ändå upp lite bilder på gamla favoriter:
 
Hoppas att detta kanske kan ge någon inspiration till sitt spelande :) God natt!
 

Tinker sto

Laddar upp hästen jag gjorde i förra inlägget.
Tinker, sto.
Lekfull, grisig och lat.
 
Download
 
 
 
 

Skapa huvud, Tinker

Hej alla, fredag kväll och den spenderar jag med att mysa med hunden och spela sims.
 
Ikväll tänkte jag göra en snabb tutorial på hur man kan göra ett tinker huvud. Här har ni en referens bild:
http://www.spezialrassen-online.de/images/irishtinker.jpg
 
Ni hittar alla mods / Sliders som jag använder i ett av mina tidigare inlägg:
http://simshorses.blogg.se/2013/november/tutorial-andra-nacke-hals-och-huvud.html
 
Då börjar vi!
 
Jag börjar med den bas som spelet kallar för Tinker inne bland raserna, inte särskilt likt ett tinker huvud enligt mig.
Jag har ändrat pälsen och tagit bort manen för att ni lättare ska se.
 
Det första jag gör är att göra huvudet en smula större, tinker har ofta väldigt stora, tunga huvuden.
Efter det så drar jag in hjässan och pannan, jag har då aldrig sett en tinker med så skum panna som sims versionen ovan. Drog ner hakformen lite också, inte mycket men lite. (Se bild 2)
Sen så är det dags för öronen, en tinker har ganska små, korta och pälsiga öron. Pälsen kan jag inte göra mycket åt men jag gjorde som så att jag riktade dom framåt en aning med slidern "Arabian ears", tog på lite av "Curved ear" slidern och ändrade öronskalan. (Se bild 3) Gjorde även öronen en aning bredare.
Käkpartiet är faktiskt helt ok på sims versionen, det jag ändrade lite på var att jag drog upp käkhöjden lite och drog ner käkens mitthöjd lite, för att göra huvudet lite "rakare". (Se bild 4)
Sedan så drog jag upp näsborrarna ("Muzzle scale") och ändrade "Bridge location".
Lite ändringar på mulen behövdes verkligen, en frieser har inte en helt platt mule! Så jag ändrade nosdjupet en del och slutligen kortade jag av nosryggslängden en aning. Ber hemskt mycket om ursäkt, bilden jag hade för att visa hur jag ändrade mulen blev inte sparad, så ni får klara er utan den. Laddar upp en bild på mulen på den färdiga hästen som bild 5, så ni får se resultatet.
  
 
Hoppar vidare till ögonen, inte mycket att ändra här heller. Jag gjorde ögonen en aning större och höjde dom en aning, annars tyckte jag att de var bra. Tinkern har ganska små, fina ögon som sitter högt upp. 
 
Det var det! Efter att ha gjort om kroppen också och gjort en egen päls så blev resultatet så här:
Vilket kan jämföras med sims version:
 
Jag tycker nog bättre om min version :)
 
Tack för idag, om ni gillar idén med turorials på huvuden så lämna gärna en kommentar, annars så vet jag inte om jag kommer att göra fler.
 

Ny hingst

Gjorde en ny hingst till mig själv idag. Ett svart arabiskt fullblod vid namn Muscat.
Han är bara på prov, jag är inte helt hundra på än om jag kommer ha kvar honom permanent eller bara ta ett par föl på honom innan jag säljer honom.
 
Här kommer det en bildbomb med bilder på den fina herren:
 
 
 
Sen har det blivit lite blandade bilder med de andra hästarna, bland annat när Linda rider Vienna och när hästarna får gå lösa på en igenvuxen åker bredvid deras gård:
 
 
Det var allt för idag. Lämna jätte gärna önskemål om bilder ifall ni gillar det jag lägger upp :)

Tutorial, ändra nacke, hals och huvud.

Hinner inte spela så mycket idag, såvida det inte blir ändrade planer (vilket inte är omöjligt).
Tänkte ge er en liten tutorial på hur man ändrar hals, nacke och huvud i cas. 
Har redan länkat mods som kan behövas i tidigare tutorials, men länkar med de lite snabbt här under för den som vill ha dom:
 
Ändra storlek på huvud och näsborrar:
http://www.modthesims.info/d/480643
 
Dressyrnacke (direkt nedladdning)
http://www.mediafire.com/download/bkgcba97r78a1ii/HB+Dressage+Neck+Slider.package
 
"Kallblods hals" direktnedladdning
https://www.dropbox.com/s/dw3gfwl9bhpxstm/Draft%20Necks-Eyelet%40Equus.zip
 
För att göra halsen kurvigare:
http://stonebridgeestates.webs.com/downloads
 
För att höja och sänka nacken:
http://drako-stud.weebly.com/downloads.html
 
Nu TROR jag att det är denna mod jag använder för öronen, men är inte hundra:
http://www.mediafire.com/download/6yadnmv28c64wo2/HB+Arabian+ear+Slider.rar
 
Hittade äntligen en sida jag letat efter ett tag, här hittar ni flera sliders som är väldigt bra! Bland annat bridge lodation, ear curvature och dished face:
http://shorelinehillstables.blogspot.se/2013/04/downloads.html
 
Fick förfrågan för ett tag sedan hur det kommer sig att jag har så fina ögon på mina hästar, det är för att jag använder en mod som byter ut original ögonen, den finner ni här:
http://lakesidesaddlery.weebly.com/1/post/2013/07/realistic-horse-eyes.html
 
Så, då börjar min lilla tutorial.
Jag tänkte visa hur ni ändrar för att kunna efterlikna vissa raser etc.
 
Idag gör jag arabsikt fullblod, kommer nog att göra fler tutorials med andra raser senare.
Tänk på att detta är för att ni ska lära er att göra egna hästar, jag kommer inte att lägga upp resultatet för nedladdning efterår ;)
 
Här har ni en bild som referens: http://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/412985/images/2010/rp871_107844211.jpg
 
Jag börjar med rasen "skapa en häst", alltså en blank mall. Valde även rakad man för att ni ska se lättare.
 
Gå in i ändra form. Den första slider jag använder är "baroque neck", för att jag få upp hästens hållning. 
(se bild 2)
Efter det så drar jag en bit in på slidern "draft neck" för att göra halsen tjockare och för att det i slutändan ger hästen en finare hållning (obs, min åsikt!). (Se bild 3)
 
Sedan gör jag halsen längre, man behöver inte överdriva men jag tycker absolut att araber har lång hals. Efter det så drar jag en liten bit in på slidern "neck curvature". (Se bild 4)
För att få ner huvudet en aning så drar jag även en liten bit in på "Dressage neck" (Se bild 5)
 
Nu börjar halsen likna lite den där s formen som många araber har. Jag smalade även av lite på nedre nacklängd, väldigt lite dock.
Nu går vi över till huvudet. En mod här som är väldigt praktisk är "dished face", tyvärr är det många som använder den till att göra, enligt mig, fula hästar. Om ni drar på den för mycket så ser huvudet alldeles förvridet ut. Tänk på att en häst inte naturligt har ett så insjunket huvud som denna slider kan göra! Så var försiktiga, det är min egen åsikt. Tycker ni annorlunda så är det så klart helt ok.
Dra slidernca en tredjedel så ni får en aning insjunket ansikte. 
Araber har oftast lite högre panna, så jag drog upp pannhöjden och hjässa utåt en aning, kanske en femtedel på mätaren. Hakformen drog jag upp på max, kan hända att jag ändrar det senare. (Se bild 6)
Förändringarna kan anses som små, men helheten blir bra i slutändan. Efter detta så går vi över till öronen, jag gjorde en print screen för att visa hur jag drar mätarna för att få de lite kurvigare öronen. (Se bild 7)
När ni är nöjda med öronen så går vi över till kinderna, jag drar upp kindfyllighet och kindbenen en aning och även så lite på käkbredd. Käkhöjden drar jag nästan hela vägen till vänster. Det samma gäller käkens mitthöjd, den drar ni inte riktigt lika långt till vänster som käkhöjden. (Se bild åtta)
 
Nu börjar det likna ett arabhuvud, men det behövs lite fler ändringar.
Nästa steg är "muzzle scale" slidern, den drar ni upp en aning om ni vill ge intrycket av att era araber har lite uppspärrade näsborrar. Detta är valfritt, jag gör det på denna tutorial iaf. Jag flyttar även upp "bridge location" slidern till ca mitten på mätaren, vred även in nosen en aning. (Se bild 9)
Kortar sedan av nosryggslängden lite lite grann, drar nosryggsdjupet en bit till vänster och nosryggshöjden höjer jag upp helt.Gjorde även näsborrarna lite bredare. (se bild 10)
Efter det så gjorde jag ögonen större, drog isär avståndet på dom rejält och höjde dom en aning. Detta för att araber ofta har stora ögon som ser ut att sitta brett isär. (Se bild 11)
Gjorde lite ändringar på djup och vridning också. (se bild 12)
 
 
Där var vi klara med hur jag gör mina araber :) Slänger på en päls och man för att ni ska se resultatet lite bättre.
 
Hoppas ni tyckte att det fanns något att lära sig av denna lilla guide ^^ Tack för nu!
 

Hej folket

Ville bara göra en påminnelse till er då jag får meddelanden av och till angående beställningar, det händer att jag tackar ja och så blir de inte gjorda, för att jag är snurrig och ibland glömmer att jag sagt ja.
Därför så tar jag fortfarande inte beställningar, det finns ett par personer jag sagt att jag kanske kommer att göra hästar åt, men det är inget löfte. Om ni vill ha tips på var ni kan hitta personer som kan göra hästar så föreslår jag att ni hör er för i gruppen om sims 3 hästar på dayviews, jag tror mig veta att det finns ett par personer där som kan göra hästar.
 
http://dayviews.com/Sims3Horses/
 
Så bli inte arga på mig om jag inte gör hästar jag tackat ja till :( 
 
Jag är jätte glad för att ni följer min blogg och hoppas att ni kommer att fortsätta med det :)
Tack!

falabella

Innan dagen är slut så bjuder jag er på en "falabella" också. (Har inte mätt den så den är möjligtvis för stor för att räknas som en falabella)
 
Sto, vresig, lekfull och snabb.
 
Download
 
 
 

Mina araber, utställning

Fick föl för ett tag sen, nu är den lille lite större och vi åkte iväg på en utställning med honom och de andra.
 
Först fick varje häst springa lös medan publiken tjoade för att få lite fart på dom, vilket hästarna älskar haha. 
Sedan var det visning för hand.
 
Börjar med Fiona och fölet, Figaro.
 
 
 
(tryck på bilderna för större version)
 
Fiona fick väldigt fina poäng på exteriören, hon fick extra beröm för steg, nacke och hals. Hon har sedan tidigare fått fina bedömningar kring avelsvärde.
Figaro fick inte fullt lika bra bedömning, han hade inte riktigt det luftiga steg de ville se men då är han fortfarande väldigt ung.
 
Min hingst Storm, fader till Figaro, skötte sig utmärkt och visade sig från sin bästa sida. Han fick klass 1 poäng.
 
 
 
Vienna hade ådragit sig ett skav bakom örat så hon visades i repgrimma, domarna var snälla och förbisåg detta.
Hon fick också klass 1 poäng, dock fick hon lite sämre bedömning på rörlighet.
 
 
 
Bjuder er även på en bildbomb från mitt spelande i övrigt:
 
Storm, körning och dressyr:
 
Fiona och hennes föl Figaro:
 
 
Linda rider terräng med Vienna:
 
 
 
 
Tack för idag!

Stor häst

Här får ni en rejäl häst, jag har inte mätt honom men han bör vara större än vanlig häst i spelet.
Hingst
Geni, modig och lydig.
 
Nu har jag mod'en för HD päls nedladdad, så jag kan inte svara på om han kommer att se likadan ut för den som inte har denna mod. Ni finner mod'en här:
http://lakesidesaddlery.weebly.com/1/post/2013/08/hd-horse-coat.html
 
Vill ni ha denna herre så kan ni ladda ner honom här:
 
Download
 
 

Spelkväll :)

Idag verkar det som att det blir en spelkväll för min del, börjar med att ge er ännu en film. 
Det är lite lagg som gör att det ser lite skumt ut ibland när de hoppar, min dator blir seg som tusan när jag filmar i spelet :/ Så går det när man inte har någon direkt speldator.
 
Det är en liten snutt med film på Laura och Storm i början, sedan övergår det till Linda och Vienna.
Linda är fortfarande ung och ganska oerfaren och detsamma gäller Vienna, så de gör sitt bästa. Det blir lite vägringar då och då men i övrigt så är de väldigt duktiga!
 
 
 
 

Lite bilder från mitt spelande

Bjuder på lite diverse bilder.
Linda, tonåring som älskar hästar, har tagit sig an Viennas inridning och de har verkligen kommit långt. De ska snart ställa upp i sin första hopptävling.
Fiona är nu dräktig och får därför vila.
Storm och Laura är som gjorda för varandra, de vann en regional hopptävling nyligen och de ser ut att sikta mot internationellt.
 
Enjoy:
 
 
Lämna gärna en kommentar med saker ni vill se mig göra med mina hästar :)

Mina hästar

Som sagt så har jag lagt mitt spel med halvblodshästarna lite på is, kommer nog att återgå till dom så småningom men just nu ska jag sattsa på att föda upp araber.
 
Här får ni lite snabb info om mina nuvarande hästar:
 
Storm Berocci
Arabiskt fullblod, hingst.
Mankhöjd: 175 cm
Sex år gammal, deltagit i lättare hopptävlingar.
 
 
Fiona Berocci
Arabiskt fullblod, sto.
Mankhöjd: 173 cm
Fem år gammal, tävlat i hoppning.
 
 
 
Vienna Berocci
Arabiskt fullblod, sto
Mankhöjd: 178 cm
Fyra år gammal, inte fullt inriden ännu.
 
 
 
 
Har även planerat att betäcka Fiona med Storm väldigt snart så det blir förhoppningsvis föl så småningom :)
Tack för nu!

Tips!

Kom ihåg var jag fann HD päls för hästar så tar och länkar den till er här. Har precis på prov laddat hem den själv, då jag inte har den bästa speldatorn här i världen så märks det om det kommer att funka för mig, skulle det funka så hoppas jag på att kunna visa upp mina araber ännu vackrare senare idag. 
Läs all info innan ni laddar hem den, rekommenderat är att göra en säkerhetskopia på erat spel.
 
http://lakesidesaddlery.weebly.com/1/post/2013/08/hd-horse-coat.html
 
Lånad bild!:
 

simshorses.blogg.se

Hästar till sims 3, ponnyer och stora hästar.

RSS 2.0