Att tänka på när man fotar i spelet

Jag tänkte slänga upp lite enkla tips för den som vill bli bättre på att fota i spelet. Är själv inte jätte duktig på att redigera bilder i photoshop (eller liknande program) utan har nyligen börjat träna på det mest för att det är kul.
För den som inte gillar att redigera sina bilder så går det alldeles utmärkt att ta bra bilder ändå.
 
Det finns några knep som kanske tar lite extra tid men som ger mycket finare bilder.
 
Komposition.
Tänk på att det är viktigt hur du placerar häst/ryttare i din bild. Bäst är att försöka få med hela hästen/personen i bilden, såvida du inte ska ta en porträttbild förstås.
Tänk även på att försöka att ha rätt mellanrum på rätt ställe, ett bra utrymme framför hästen är viktigare än bakom. 
Här har jag ett exempel på en bild jag tagit där hästen är placerad med gott om utrymme framför sig:
 
 
Anledningen är att det är bättre att det känns som att de är påväg in i bilden snarare än att de är påväg ut ur den.
Viktigt är också att gärna ha lite mellanrum ovan häst/ryttare, detta är inte jätte viktigt men det ger mer luft till bilden. 
 
Omgivning.
Vad som finns runtom hästen är också väldigt viktigt för vad du vill få fram för känsla. Är det uteritts bilder eller terränghoppning så kan det vara bra med mycket buskage, träd och andra små växter. Eftersom marken i spelet är platt, alltså det finns inte gräs som sticker upp ur marken, så ser det gärna mer naturligt ut med någon form av gräs eller små buskar längs med marken. 
Exempel på bild med mycket buskage/ växtlighet:
 
 
När du ska fota ett ekipage på en ridbana eller i ett ridhus så finns det inte alltid så mycket omgivning att leka med, då är det bättre att lägga fokus på hur hästen ser ut på bilden. Om du använder poseplayer så försök att använda poser som gör bilden intressant. Är det inomhus så kan du använda dig av ljuset för att få bra bilder. Om du skriver in fusket "testingcheatsenabled true" följt av "Builddebug on" så kan du hitta osynliga lampor att placera ut. Om du bara har starka lampor ovanifrån så kan det ge fula skuggor, då är det bra att placera ut en osynlig sidolampa på lagom avstånd som får fram hästens bästa sida :)
 
Kameravinkel. 
 Något mer som kan vara bra att tänka på är i vilken vinkel du fotar. Vill du ha bilder som känns verkliga så fota helst ifrån vinklar som från sidan eller framifrån, så som om det faktiskt var en riktig människa som fotade. 
Fotar du snett ovanifrån kan du få snygga bilder, men även tappa trovärdigheten i bilden eftersom det sällan faktiskt är någon som kan fota en häst i den vinkeln irl.
Ska du fota föl eller bilder med lite mer action i sig så kan det vara bra att sänka kamera vinkeln lite, som om det var någon som satt på knä och fotade.
Exempel på bild med s.k grodvinkel:
 
 
Även foton från hästryggen kan vara intressanta, det gäller helt enkelt att prova sig fram!
 
Mitt sista tips är, fota aldrig utomhus på natten. Det blir helt enkelt väldigt sällan fina bilder om du inte redigerar dom efteråt. Det kan vara vackert med nattbilder om du har en häst på stranden med månen i ryggen, annars så nej, det blir inte fint i jämförelse med om du fotar dagtid. 
 
Det var det, fråga gärna i kommentarerna om ni undrar något.
 
Go kväll! :)


Kommentarer
Hannah

Fina tips 8D

Svar: Tänkte att det kanske kunde hjälpa någon :) tack
Zunk3n

2013-12-04 @ 07:38:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

simshorses.blogg.se

Hästar till sims 3, ponnyer och stora hästar.

RSS 2.0